Älgpassinspektion och barndomsminnen!

Ja i helgen var vi ju då uppe hos svärföräldrana. 
Stora delar av helgen gick åt till att förbereda inför den stundande älgjakten. 
Jag vill tillägga att jag inte är ett dugg intresserad av älgjakt, däremot är jag uppvuxen i en familj där jakten alltid har tagit stor plats under hösten, så jag har ju fått lära mig att den är snudd på helig! 
 
Jag gillar ju däremot att hänga utomhus så jag följde med på Lördagens älgpassinspektion. Eller alla följde med. Det blev som en liten dagsutflykt i västerbottensskogen! 
 
I brist på annat får det därför bli lite mobilbilder av skiftande kvalite´t från skogen! :)
 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
Västerbotten skiljer sig faktiskt ganska mycket från Västernorrland. Västernorrland är rätt backigt och bergigt och Västerbotten är ganska platt med många såna här mysiga sandstigar, mossa, myrar och mycket tallskog! 
 
Just sandstigarna ger mig alltid såna minnen från då jag var barn och hyrde häst på somrarna! Jag och kusinen hade sommarhästar på deras gård. Det var ju ganska fritt på den tiden så vi var ute och härjade och galopperade på sånna här sandstigar mest varje dag under de sommarlovsveckorna! 
 
Fin fina minnen! 
Ibland tänker jag att jag borde börja rida igen, jag hade häst från att jag var 13 till 24 i princip (med undantag för åren efter studenten och då jag pluggade). Men sen la jag bara av! Pang bom, jag kände mig liksom klar med det! Märkligt nog! 
 
 
 
Men någon gång kanske jag tar upp det igen. 
Det är en sanslös frihetskänsla att galoppera fram på en häst på en fin skogsstig, jag spenderade typ hela min uppväxt så! 
Jag var ute och red i skogen flera dagar i veckan året runt. Antagligen är det därför jag fortfarande gillar att vara ute så mycket! Man är som man är och man blev som man blev får sammanfatta detta något osammanhängande inlägg! 
 
Och så en av mina favoritbilder på min sista häst jag hade, bilden togs bara dagarna innan han fick somna in...
 
 Fotograf Miss Jeni
 
Det var ett tungt år med mycket skador både på honom och mig och riktigt jobigt och sorgligt att ta bort honom, antagligen är det därför jag valde att ta en paus också. Men den som lever får se! 
 
Utan djur skulle tillvaron kännas betydligt mycket tråkigare för mig, som tur är så har jag ju Mita nu istället som tar mig ut på äventyr i skogen!

Frihet - Helg - minnen - utomhus
1

Höstmorgon!

Livet rullar på! 
Vardag flyter ihop med helg och tiden springer lätt iväg! 
 
Direkt efter jobbet i Fredags rullade vi norrut till Umeå där vi spenderade helgen hos svärföräldrarna. Vi har hängt en hel del i skogen eftersom det var dags att inspektera älgpassen inför höstens jakt.  
 
Söndagen levererade en otroligt fin höstmorgon som förevigades med mobilen. Det var friskt, stilla & spegelblankt! 
 
En riktigt fin start på dagen! 
 
(null)
(null)
(null)
helg - höst - utomhus
1

Bortskämd liten gnällspik!

Jag kom hem från jobbet och blev varse om att vattnet var avstängt idag pga. något vägarbete uppe på gatan. Jag hade glömt det, men sambon hade varit förutseende nog att följa instruktionslappen i trapphuset och fixat vatten i dunkar. 
 
Sen fick jag inte igång tv:n. Dessutom är det grått och regnigt ute. 
Jag kände mig lite less och typ handlingsförlamad/uttråkad. Det kändes rätt drygt att behöva handdiska i kallvatten och trist att sitta hemma en regnig kväll utan tv. 
 
Sen insåg jag vilken bortskämd liten gnällspik jag är! Det är faktiskt bra att det är såhär ibland.
Det finns så otroligt mycket i tillvaron som man bara tar för givet. Rinnande vatten och fungerande tv är ju verkligen två sådana exempel. Vi har det så sjukt bra i det här landet. Det är verkligen så! 
 
Nog överlever jag en kväll utan både vatten och tv... Jag har ju för fasiken både micro, mellanmjölk, dator och surfplatta. Jag kommer varken att torka ut eller gå under av tristress liksom. Det är faktiskt inte ett dugg synd om mig. 
 
Jag tog mig ut en kort sväng också. Det var grått och regnigt som sagt, men faktiskt väldigt friskt och härligt när jag väl kom igång! 
 
Skogslukten i höstregn är fin den! 
 
 
Nu har jag tänt lite ljus och laddat en kopp te! 
Kanske är hösten här nu. Det känns faktiskt helt ok! 
Enkelt - höst - utomhus - vardag