Livet och årstiderna!

 Livet. Upp och ner och ut och in. Som årstiderna, som havet, som vågorna.

 

Ibland är det stilla. Solen värmer och bekymren är små. Ibland blåser det upp till storm.
Det växlar i livet, så som det gör mellan årstiderna. Ibland måste man rida ut stormen för att kunna njuta av de fina dagarna. Varje årstid har något att lära oss. Se på årstiderna som känslor, alla känslor har något att lära oss. Efter regn kommer solsken brukar det ju heta, och det ligger mycket i det. Ibland behöver vi ha tålamod när livet är kallt, mörkt eller helt enkelt väldigt stormigt. Kylan och stormen lägger sig alltid. Våren och solen kommer alltid att titta fram.
 
 
I dagens samhälle är det så fullt upp med att ta sig fram, ta sig hit, och ta sig dit att många knappt hinner njuta av färden längre.
Hamna inte där. Ta kontroll över ditt liv, dina årstider och dina stormar. Se dem som en naturlig del av livet, en naturlig del till utveckling. Alla stormar blir till lugn och det går att njuta även mitt i en storm. Storm är utvecklande, storm kan stärka oss, härda oss och göra oss klokare om vi bara vill. Om vi kan ta in essensen av stormens fulla kraft, kan vi lära oss mycket av den och samla visdom och lärdom ur stormens källa. 
 
 
När våren kommer har vi klarat av vinterns hårda klimat.
 
 
En grönska börjar spira, en utveckling, en kraft som växer, kraften utvecklas till sommar.
Kraften och energin finns överallt, i bären, växterna och i solen. Sol, bad, värme, lugn. En varm klippa att njuta på. Varma vindar och vågor som vaggar oss till ro. Det enkla livet. 
 
 
Hösten kommer med sina färger och sin nyskapande kraft.
 
 
Friska vindar sveper in och viskar om förändring, vi andas in dem, går med lätta steg bland färgglada löv som virvlar runt i höstvindarna. Sedan kommer höststormarna och regnet, mörkret. Vi kan krypa ihop inomhus under en filt, tända en brasa. Tiden finns att reflektera.
 
 
Vintern drar fram, isen och kylan, men även den krispiga frosten och den vita, kalla snön som lägger sig som ett täcke över marken. Iskalla solvinterdagar som trots sin kyla livar upp och får oss att känna oss levande. Det knarrar under skorna då vi går och det biter lite i kinderna då vi svischar fram i skidspåren. Kylan ute får också våra hem att kännas extra varma och ombonade. 
 
 
Så är årstiderna, så är livet.
Omfamna varje årstid, omfamna varje känsla. Känn in, väx, utvecklas, lär. Livet är en förändring och utveckling, precis som våra årstider, se en möjlighet i varje årstidsväxling. Se en möjlighet i varje känsla. Se en möjlighet i varje förändring.
 
Sommar - Tid - Vinter - Vår - livet