Slösurfningskvarten

Jag har en grej jag gör väldigt ofta när jag kommer hem från jobbet.
Det är att slå på en kanna kaffe och så sätter jag mig i favoritfåtöljen och slösurfar en stund innan jag tar tag i kvällens bestyr. Det är förvisso ett skönt sätt att landa på, men också väldigt ineffektivt. Ofta handlar det om en 15-20 minuter som bara springer iväg där bakom skärmen innan jag kommer till skott med t.ex middagen. 
 
I Fredags bestämde jag mig för att utnyttja de där 15-20 minuterna på annat sätt.
Så jag skippade kaffet och juppinallen och snörade istället på mig löpardojjorna och tog med mig djuret ut. Ganska precis 20 minuter senare var vi tillbaka efter att ha lufsat en sväng och bl.a passerat genom stan som kvällen till ära bjöd på både fredagsfeeling och lite påbörjad adventskänsla med julbeslysning lite här och där. Helt klart trevligt! 
 
(null)
 
Det här är ju absolut ingen lång löptur, men det var ju inte heller tanken. 20 minuter är alla gånger bättre än 0 minuter. Och dessa 20 minutrar gav mig mer än vad de hade gjort om de hade spenderats i cyberrymden. 
 
Nu menar jag inte att låta präktig, det klart att man ska få unna sig att slösurfa! Och inte behöver man just jogga istället, men nog finns det en del både vettigt och roligt som skulle kunna lägga en kvart-tjugo minuter på ibland?! 
 
Jag funderar iaf. emellanåt  på vad jag egentligen lägger min tid på... Jag har t.ex en app som heter "moment" som mäter skärmtid, sneglar jag lite på den så visar den definitivt att det finns utrymme för mig att göra betydligt mer vettigt av min tid! ;) 

(null)

 Att lägga "slösurfningskvarten" på tvätthögen får nog bli mitt nästa projekt, det finns även en dammig pappershög som skulle må bra av en kvarts omsorg... 

Känslan när det är klart är ju i vart fall fin! 
 
Någon annan som har något tips på något vettigt man kan stöka av på en 15-20 minuter? 
Som inte börjar på insta och slutar på gram 😁
 


Tid - tips