Årets mörkaste dag och fifty shades of rött!

Jag har som sagt haft lite dåligt med jufeeling i år, så jag har fått göra ett ryck för att jobba upp den, och nu kommer den helt klart smygandes! :) 
Efter sista julklappsrycket på stan hoppade jag in i understället och drog på mig täckbyxorna och pannlampan och tog mig ut för att plocka några kvistar granris. 
 
 
Årets mörkaste dag lystes ändå upp av snön. Det är en mäktig känsla på något sätt att gå i skogen en mörk vinterkväll. Kylan, mörkret och tystnaden som endast bryts av det här snörknarret under skorna!
 
Vi började på elljusspåret, men körde även en liten avstickare rakt ut i mörkret på en stig. Det är något med det här med pannlampa som fascinerar mig helt klart! :) 
 
Man känner sig rätt liten och ensam där i skogsmörkret, men det är väl det som gör det fränt på något sätt! Det är både fridfullt och lite spännande på samma gång. 
 
 
När jag kom hem blev det julklappsinslagning och en liten skvätt glögg. Jag köpte en julklapp till mig själv på HM Home i form av små glöggkoppar med hjortar på för drygt 30 kr styck. Lite fräna och juliga tyckte jag! 
 
 
Vi fick även spontanbesök av några kompisar som fick provsmaka årets julskinka, spontanbesök är de bästa besöken! 
 
Sist, men inte minst... 
 
 
Vi hade inte tänkt ha julgran i år, men jag fattade ett enväldigt beslut (som ej gick att överklaga) om att det skulle bli så ändå. Vi köpte den när vi hade handlat klart julklapparna. 
 
Ja. julkänsla... Det är nog som med mycket annat här i livet, det handlar kanske om förväntningar och vad man gör det till. Man kommer knappast aldrig att återuppleva sin barndoms jular, men man kan ju i alla fall försöka liva upp stämningen så gott man kan! :)
 
 
I min värld behöver inte julpynt vara varken dyrt eller snyggt (grankvisten i vasen är väl ett levande exempel på det). Jag jobbar fortfarande årligen med det julpynt som jag köpte på dollarstore år 2005 då jag bodde i min första egna lägenhet. Det är allt annat än vackert, men det är i alla fall fifty shades of rött och det är på något sätt förknippat med minnen som plockas fram och väcks till liv en gång om året. 
 
Och helt klart livar det röda tingeltanglet ändå upp i decembermörkret!
Men nu är årets mörkaste dag över, nu vänder det! 
Helg - Vinter - jul