Man måste vara rädd om grejorna!

Jag är uppvuxen i en familj där det har lappats och lagats, allt från hål i kläder, bilar och väggar till cykelpunkteringar. En grej min pappa alltid har sagt är att "man måste vara rädd om grejorna". 
 
Det är nåt fint i det där på något sätt, att man är rädd om det man har och tar hand om det. 
 
När jag hade häst då jag var yngre så var jag så vansinnigt noga med att grejorna skulle vara rena och putsade. Jag oljade in både sadlar, träns och ridstövlar, tvättade borstar och impregnerade hästtäcken, jag lagade t.o.m hål i hästtäcken själv trots att jag var nära på att få ett IG i syslöjd. Är man tillräckligt motiverad och snål så lär man sig minsann! :) 
 
Man skulle som sagt ta hand om grejona, de skulle hålla länge! - och det gjorde de ju också, tack vare lappandet, lagandet och underhållet. 
 
 
Jag köpte ett par bruna läderskor för ett par år sedan, de blev favoritskorna som jag gick i jämt under höst, vinter och vår. Förra året hade de dock "gjort sitt" Lädret var helt torrt och fnasigt, sömmar sprack. 
De fick åka på återvinningen. 
 
 
Så sprang jag på ett par precis likadana i höstas och investerade i dem. 
Och hur sköter jag dem då? 
Ja inte alls....
Trots att jag faktiskt har iaf.  grundkunskap om skötsel av läder sedan mitt idoga putsande av ponnyprylar. 
 
Under höst och vinter flyttar jag i princip in i underställ. Jag har några favoriter som är både snygga och varma. Hur sköter jag dem då? 
 
 
Ja, inte alls.
Jag tvättar dem för ofta i för hög temperatur tillsammans med en massa annat, torktumlar dem och sliter och slänger med dem i största allmänhet. Det går hål i dem. Hål som jag skiter i att fixa, tills de bara blir större och större, sedan kastar jag underställen och sitter och letar efter nya till nedsatt pris. 
 
 
Men nu är det dags för en uppryckning! Tammefan!
Jag ska banne mig putsa mina skor i vinter och så har jag beställt hem sådana där stryklappar som jag ska försöka stryka på hålen på underställen. 
 
"Man måste vara rädd om grejjorna"! 
Helt klart sant! 
 
Såhär en fredagkväll med lite musik i bakgrunden är det ju faktiskt t.o.m lite gemytligt att sitta och fixa och trixa lite - och fint blir det ju efteråt när skorna blänker och mår bra igen! 
 
Det ska införas mer puts & studs framöver, helt klart! 
Enkelt - fixotrix - tips