Vilopuls & snöpuls!

Jag har haft en riktigt fin julhelg.
Vilopuls har dominerat, men berikats med inslag av lite snöpuls. Jag har i princip bott i två olika underställ, förutom när "gå bort byxern" åkte fram ur garderoben på julafton. Kaffebryggaren har gått varm hela helgen, lukten av kaffe har kompat bra ihop med doften av granbarr och stearinljus. Puttret från en kaffebryggare är ju för övrigt ett av de mest trevliga ljuden som finns! Särskilt när man kommer hem efter att ha varit ute - med isbitna kinder och kalla tår. 
 
När sambon åkte och jobbade kvällen innan julafton tog jag fram årets bingolott och körde uppesittarkväll och rimmade på julklappar ihop med Mita. Mita agerade så kallat "bingolotto-stöd". 
 
 
På julaftonsmorgon tog vi oss ut för en liten julgalopp i nysnön. Jag och sambon som firar jul på olika håll hade kört lilla julafton under Lördagen och jag fick ett par vintertights som fick se dagens ljus för första gången. Och det var inget dåligt ljus inte! Vilken julaftonsmorgon vi fick! 
 
 
Otroligt vackert! Jag är så glad att vi fick lite snö! 
 
 
Efter denna start på dagen brassade jag iväg ut till mina föräldrars stuga där det bjöds på julbord och häng med mormor och morbror. Mätta och belåtna tog vi oss sedan vidare till brorsan för Kalle Anka, julbord numro 2 och... 
 
 
 En av julklapparna testade jag faktiskt direkt på vägen hem, en pannlampa! Tusen tack till svärföräldrana, denna kommer att användas flitigt i vinter! 
 
 
En sån där bild där jag återigen visar min styrka i grenen selfies, man kan även se att min nya pannlampa matchar ihop med Mitas nya reflex. Viktigt. 
 
Även under juldagen stod en liten snögalopp på schemat. 
 
 
Det enda som faktiskt inte har blivit av är skidåkning, men det ska vi råda bot på i helgen då det bär av till Sollefteå och Hallstaberget. Jag måste dock verkligen slå ett slag för lite snölöpning i skogen känner jag! 
 
Det är lite extra jobb för benen och pulsen, men det är fantastiskt uppfriskande och mysigt att trampa fram på lätt snötäckta skogsstigar. 
 
 
Ja. Det var väl ungefär det den här julen har handlat om. 
Förutom dagens snögalopp har jag mest hängt i fåtöljen och till och med haft sinnesro nog till att bläddra lite i en bok. 
 
 
Imorgon är sista lediga dagen för denna julledighet, förutom att jag kör ett pass på simhallen så kommer nog dagen se ut ungefär som de flesta andra detta "jullov", dvs. inte ha något anmärkningsvärt på agendan. Sammanfattningsvis har årets julhelg varit ovanligt lång, lugn och skön! 
 
Hoppas ni har haft en fin julhelg! 
Ha det fint! 
 
Helg - Löpning - Vinter - jul