Lågtryck och jobbångest!

Humöret är som vädret - växlande molnigt. 
 
Det här lågtrycket som har dragit in känns både i atmosfären och i bröstet. 
"Lågtryck och jobbångest" - sambon sammanfattade det ganska bra, och där föddes ett inlägg. 
 
Vi sitter på bryggan och dricker en av semesterns sista koppar kaffe. Det känns typ som att vi försöker klamra oss fast vid det sista av semesterkänslan. 
 
 
Himlen ser ut lite som det känns inombords. Solen gömmer sig bakom molnen, men glimtar fram då och då. Som när ljusblåa dagar och solgula semesterminnen varvas med vetskapen om att det snart är dags att logga in i jobbdatorn och börja göra rätt för sig igen. 
 
En fågel flyger rakt in i molnen. Den får kämpa lite i vinden. 
Ja... Flygturen blir lite symbolisk för det där som känns där mitt i bröstet, att en fortfarande flyger litegrann, men med mer motstånd. Inte helt naturligt och lätt. 
 
 
Vi har fortfarande semesterlunken i stegen då vi går hemåt i sakta mak. 
 
Jag möts av högen med post som ligger på bänken i hallen.Räkningar som ska betalas, reklam som ska sorteras och sommarkläderna som leker bilda hög på golvet i badrummet. De är nytvättade efter att ha fraktats runt i semesterpackningen i omgångar under fyra veckors tid. Nu ska de vikas och flytta in i garderoben, det ska bli ordning och reda igen. 
 
Jag tänker på allt vi gjort och allt vi inte hunnit med och att det är ett år kvar till nästa gång. 
Det är verkligen lite lågtryck i tankarna...och jobbångest. 
 
Det var snudd på lite ångestfyllt att skriva det här... Men den växlande molnigheten inombords lättade faktiskt lite. Hoppas jag inte överförde den till er stackare som läser som faktiskt fortfarande är lediga. =)
 
Jag ska försöka jobba in lite mer positivitet och framåtanda här in i slutklämmen av texten... 
 
 
 
Summa summarum:
 
Jag tror att jag liksom alla andra semesterfirare kommer att överleva jobbstarten även detta år.
Och jag inser att jag är otroligt tacksam över denna fina semester. Övervägande delen har faktiskt spenderats i nuet, vilket är en konst i sig.
 
Vädret har varit fantastiskt, måstena har varit lyxigt få. Vattnet har varit behagligt badvänligt både i hav och i sjö, rosévinet har varit kallt, att paddla SUP har överträffat alla mina förväntningar gällande aktivtiteter som är både roliga och avkopplande på samma gång. Det var längesedan jag hörde så många puttrande båtmotorer på väg ut på sommaräventyr och gick så mycket i jeansshorts, linne, solbrillor och flipflops. 
 
 
 
Håret är sjukt slitet och sönderblekt, även badkläderna har skiftat till en betydligt ljusare nyans än innan sommaren. Jag har varit utomhus helt otroligt mycket, vissa dagar har det känts som om jag varit mer i vatten än på land. Och jag har tagit dagarna lite som de kommit.
 
Jag har haft det förbannat bra helt enkelt!
 
Jag säger alltid att jag ska försöka leva kvar lite i semesterkänslan även då jag börjar jobba. Det brukar ta en par tre dagar så är jag där och klampar och kämpar mig fram i tillvaron igen. Fyller glaslådan från IKEA med halvtrött korvstroganoff och börjar leva mer efter kalendern än magkänslan igen. 
 
Men kanske jag ska göra ett genuint och medvetet försök att bibehålla den långsamma gångstilen i år. I alla fall sommaren ut. Unna mig att köpa en sallad på Ica istället för att lägga tiden på korvstroganoff. Fortsätta dricka kaffe på bryggan och kombinera med ett litet dopp...
 
och lägga kalendern åt sidan så gott det går och låta magkänslan styra det som går ett tag till. 
 
 
Ja. Lätt värt både ett och flera försök iaf! 
Wish me good luck! :)
Sommaren är ju som sagt långt ifrån slut! 
 
 
Sol - Sommar - Tid - semester
1
Mamma

Minne från ett av pappas jobb .. Första dagen efter semestern , en av gubbarna kom in i baracken på 9 fikat , slet av sig kepsen / hjälmen och utbrast fruktansvärt frustrerad : “ KAOS “ på bygge’ - åååå Fyyyy Faan och det här ska man stå ut med ett helt år till !

Svar: Haha, klockrent! =)
skogspuls.se