VILL och BEHÖVER!

Ja det small då verkligen bara till och blev högsommarvärme på en gång! 
Det är ju helt fantastiskt, men trots detta (eller kanske tack vare detta) har jag känt mig lite trött de senaste veckorna. 
 
Maj känns som den där månaden då allt händer och mycket ska göras klart innan semestern. Jag har känt lite att det maxas på alla fronter, både jobbmässigt och privat. Jag har haft lite extra att stå i både på kvällar och helger de senaste veckorna, och nästan känt mig lite stressad över att jag missar det fina vädret! 
 
Så när jag väl har haft en ledig kväll så är det som att jag försöker maxa även den, typ som att jag ska försöka ta igen allt på något sätt.
 
Typ dricka kaffe på balkogen, ta en långpromenad i skogen, springa, cykla, laga den där maträtten jag googlade fram för ett tag sedan och även hinna med det vardagliga med tvätt och städ och handling...
 
 
 
Och så slutar det med att jag typ hetsdricker kaffet samtidigt som jag sitter och svettas som en gris och slöscrollar på telefonen, blir less på mig själv för att jag låter telefonen ta över den här harmoniska kaffestunden jag hade målat upp att jag skulle ha. Stoppar in hunden i bilen, åker ut i skogen, men väl där känner jag att jag faktiskt är ganska trött och inte njuter speciellt mycket av att vara ute och gå...
 
Och så...
 
STOPP! VÄNTA! 
 
 
 
 Än en gång blir det så tydligt för mig att allt jag VILL kanske inte är det jag BEHÖVER.
 
I alla fall kanske inte precis just nu.
Om jag inte njuter av det som jag har tänkt ska ge energi, så kanske jag bara ska skita i det, trots att det är 22 grader och strålande sol ute?! 
 
Och ta en kväll i soffan. Och acceptera att kroppen och hjärnan behöver återhämtning, även fast ”alla andra” verkar vara ute på så mycket roligt hela tiden. 
 
Och landa i det som egentligen är självklart: Allt jag vill kommer definitivt att hinnas med denna sommar, jag behöver faktiskt inte maxa även de lediga dagarna just nu. 
 
Ja det var tydligen det som fanns på lager i Hjärnkontoret att skriva ur sig idag! :) Är det bara jag eller finns det någon som känner igen sig? 
 
Trevlig helg!