Veckans!

Nämen hallå! 
 
Idag är det jag som håller i spakarna och tänkte gästblogga om veckan ur mitt perspektiv.
 
Mitt perspektiv kan nämligen skilja sig en hel del från skogspuls och jag tycker att det är viktigt att det kommer fram. 
 
 
(Jag är t.ex så vansinnigt less på att bli fotad i prikära situationer, som här då de hade satt fast mig i ett bilbälte.) 
 
För er som undrar ”om jag hade käkat blängsylta till frukost?” : JA! Det kanske jag hade?! 😋
 
På tal om prikära situationer så blev jag utsatt för både kloklippning och örontvätt på samma gång en kväll i veckan.
 
Det var dagen innan jag skulle börja på hunddagis och tydligen ville skogspuls då göra sig till och visa upp mina välmanikerade tassar och rena öron. Som om någon av de andra hundarna skulle bry sig liksom?! 
 
 
Titta vad de håller på! De håller ner mitt huvud samtidigt som de mot min vilja rengör mina öron. Jag blev så oerhört kränkt...
 
 
Och sur...
 
Men öronen blev ju rena i alla fall så lite bra var det väl ändå. Det är dock mest till skogspuls fördel.
 
Jag brukar nämligen låtsas att jag inte hör henne då hon ropar på mig ibland, och brukar skylla på att jag ”inte hörde”, men nu blir det ju svårare med nytvättade öron. Jaja...jag tar det lite som det kommer känner jag. 
 
 
I övrigt klagas det en del på vädret. Jag brukar säga att ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Det här med kläder verkar ju för övrigt vara ett stort bekymmer. Här om veckan bar skogspuls ner alla bra ”gå i skogen då det är dåligt väder kläder” i förrådet. Hur tänkte hon där? 
 
Varför kunde de inte bara vara kvar i lägenheten liksom? Då är det ju enklare att ta på dem då man ska ut och så slipper man gnälla över att man fryser och är blöt?! 
 
 
Husse är lite smartare faktiskt. Han tar på sig sånna där stövlar eller vad det kallas.
 
De ser förvisso väldigt otympliga ut att gå i, han kan ju inte röra sig så fritt liksom, men han gnäller i alla fall inte som skogspuls som var lite för ivrig på gröten med att plocka bort vinterskorna kan jag tycka. 
 
 
På tal om husse så var han ute och sprang en kväll med mig. Skogspuls skulle inte med, för hon skulle på något som heter spinning. Det är tydligen cykling inomhus. En cykel som sitter fast, dvs. när man trampar så kommer man således ingenstans. Det är tydligen bara jobbigt och så är rummet mörkt. 
 
Jag fattar ingenting?! Hur kan hon välja det framför att springa fritt ute? Vad är det för mening med att röra sig om man inte tar sig framåt här i livet undrar jag?! 
 
Dessutom har hon ju också skaffat en fin cykel som går att cykla med ute? Den var vi ute med förra veckan och då var det inget snack om att gå in och köra någon spinning inte?! 
 
 
Ja, jag förstår mig inte riktigt på mänskligheten ibland. Men vi har trevligt ihop allt som oftast i alla fall! 
 
Som här då vi var ute och grillade och åt korv. Det enda jag var besviken på då (som alltid) är orättvisan över hur lite korv jag får i förhållande till dem. Jag är LÄTT den som springer både längst och snabbast, ändå får jag alltid minst?!
 
 
Ja det är sådär. Livet är inte rättvist, det är en sak som är säker! 
 
Tack för att jag fick komma till tals och lämna lite tassavtryck!
 
 
 
 Jag hoppas att detta kan bli ett slags stående inslag, för jag har nämligen en hel del funderingar som kan vara bra att få lufta! // Mita 
Gästblogg - hund - mita - veckans
1
Anonym

Mita , kom till MorMor ! Här är det NÄSTAN fri tillgång till korv och jag skulle aldrig komma på att tvätta dina öron .. Fast matte o husse är bättre än mig på att cykla o springa med dig måste jag erkänna

Svar: Det är som en dröm att vara hos er! Fler borde förstå att fri tillgång på korv är livsviktigt för en hund i sina bästa år! // Mita
Skogspuls