Hellasgården!

Jag bodde i Stockholm i 20-års åldern. Jag tyckte att jag kände till hufvudstaden ganska väl efter att ha spenderat ett halvår i tunnelbanesystemet och helgerna på Drottninggatan och enstaka besök på Söder. Jag bodde då med kompisen som jag besökte i helgen och vi hankade oss lite vilset fram i en tillvaro som  kantades av diverse extrajobb och många funderingar om framtiden. 
 
Stockholm för mig har med andra ord varit mycket tunnelbana och lätt hysterisk shoppingpuls inne i city. Men jag har ju insett att det är så mycket mer, både när jag pluggade på Lillsveds idrottsfolkhögskola och det jag hör från folk jag känner som slagit sig ner där permanent. I helgen fick jag dessutom följa med på ett "vardagsäventyr" (gud om jag får barn någon gång kommer de skämmas så mycket över mitt sätt att uttrycka mig på).
 
 
Vi åkte till ett ställe som heter Hellasgården. En STF-anläggning. Det är som en friluftsanläggning där det finns både ett litet cafe´, restaurang, stugor, utegym, löpstigar, bastu mm. 
 
 
Det var frostigt, friskt och soligt då vi drog iväg! 
 
 
En 5 km slinga som tog oss till en höjd där man såg globen i bakgrunden. 
 
 
Sedan var det dags för finalen, bastu och vinterbad! 
 
 
Alltså jag har aldrig tidigare badat frivilligt i November, men det var faktiskt en upplevelse! 
 
 
Haha ja! 
Det var faktiskt en riktigt frän grej att göra!
Det friskade upp så att säga! 
 
Det märks att man blir äldre...När man åker till Stockholm och väljer skogen framför krogen, men det var en riktigt härlig tur och att springa är ju faktiskt ett kul sätt att umgås på, och jag tycker också att det är lite motiverande att få springa på lite nya ställen! 
 
 
Men helt lastgammal är man ju inte än iaf, med tanke på att vi faktiskt badade :) Alltid något! 
 
Ja, det var min Lördag, när jag åkte till Stockholm och sprang och unnande mig ett litet dopp i November! Helt klart en bra uppladdning inför Söndagens shoppinghysteri! 
 
Det är kul med kontraster i tillvaron, och är det något som Stockholm verkligen kan erbjuda så är det väl helt klart kontraster!
 
Energi - Enkelt - Helg - Löpning - Stockholm - tips

Insikter efter en vardagstimeout!

När man har gått på i samma hjulspår ett tag, när vardagen rullar på, när man träffar ungefär samma människor hela tiden och diskuterar ungefär samma saker på jobbet hela tiden fast i lite olika tappning, när man går samma promenadsträckor, åker till samma affär, kör på invanda vägar, äter ungefär samma maträtter hela tiden fast i lite olika tappning, ja då kan det vara läge att berika tillvaron med en liten vardagstimeout!
 
Jag är hemma igen efter en helg i Stockholm och känner att detta lilla miljöombyte som gick av stapeln mellan Fredag till Söndag gjorde susen för mitt humör! Jag inser att jag har ett behov av att bryta vardagen ibland eftersom jag ofta får sådan skön ny energi och inspiration utav det, men att jag har varit alldeles för dålig på att göra det på senare tid. 
 
 
Det är ju verkligen ingen "big deal" att ta sig ner till huvudstaden, men det blir ändå något som till viss del ska planeras och som lätt läggs i det där "jag tar det sen facket" någonstans i bakhuvudet. 
 
Jag skulle egentligen ha gått en utbildning i helgen, men den blev inställd, men lika glad är jag för det höll jag på att säga, för jag fick kvalitétstid med en mycket kär gammal vän (Oj, nu knackade 50-talet på och erbjöd delar av sitt ordförråd igen, sorry för det) men det var precis vad jag behövde inser jag nu! 
 
Vi varken hörs eller ses lika ofta som förut, men ändå är det så otroligt givande när det väl händer! 
En människa som känner mig så väl, fast att jag har uppgraderats till 30+ versionen, en människa jag kan prata med om allt, en människa som ger otroligt mycket energi och insikter! 
 
 
Söndagen bjöd på den klassiska shoppingturen i Stockholmspulsen. "Black-weekend" stod på varenda skyltfönster, det var hysteriskt mycket folk på stan! Jag kände mig i vanlig ordning lite lätt vilsen och malplacerad, men tycker ändå att det är kul att få ta del av lite storstadspuls, fart och fläkt med jämna mellanrum helt klart! 
 
Men för att knyta ihop säcken i detta något osammanhängande vardagstimeoutsinlägg: 
 
Det jag kommer komma ihåg från den här helgen är knappast grejorna jag köpte under stressjävla blackweekend på Åhléns, utan det är faktiskt det som var just genuint, enkelt och gav energi på riktigt:
 
Att få träffa en gammal kompis IRL, att ha tid att umgås och sitta ner och snacka.
En kompis som påminner en om vem man är och vem man har blivit och hjälper en att landa lite i       tillvaron! Det är så enkelt och så betydelsefullt, men ändå så lätt att det inte blir av, eftersom man så lätt kan hålla kontakten ändå via "pekfingervalsen" på iphoneskärmen idag; sociala medier och whatsupgrpper och gud vet allt.   
 
Sedan fick jag också vara med om ett "vardagsäventyr de luxe": 
 
Löpning med utsikt över globen! 
 
 
Och avslutande vinterbad! 
 
 
Men det får jag skriva om i eget inlägg, för nu har jag svävat iväg tillräckligt! (helsike vad jag fick inspiration av denna lilla tur) det var bra gjort om ni orkade hänga med ända hit! 
 
Summa summarum, vardagstimeouter i gamla goda vänners lag måste göras oftare! 
 
Energi - Enkelt - livet - vänner

Fullmåne och pannlampa!

Nu var det länge sedan jag skrev om något "vardagsäventyr" känner jag! 
Mest för att jag inte har känt mig speciellt äventyrlig på slutet, tända ljus och soffhäng har lockat mer, men jag har dock likt ett litet och tjurigt barn som vill äta godis till middag typ tjatat hål i huvudet på sambon om att vi borde dra ut och springa i skogen någon kväll med pannlampa. Han orkade väl inte med mig längre så till min förvåning så följde han i Onsdags med i princip frivilligt! 
 
Och förutsättningarna var faktiskt ganska perfekta; det var mörkt, det var kallt, lätt frostigt och så var det  fullmåne! Lite coolt faktiskt! 
 
(null)
 
Jag skulle väl säga att vi lufsade mer än sprang för att inte snubbla och slå ihjäl oss, men det är helt klart något speciellt med att vara ute i skogen såhär då det är mörkt! 
 
Det blir som extra spännande på något sätt!
Mörkret och knastret från skorna på en lätt frostig stig och så någon liten minusgrad som biter i kinderna på det. Det är grejer det! 
 
(null)
 
Självklart behövde jag ta en selfie under fullmånen också! 
Den här bilden är ett klassiskt exempel på vad instagram har gjort med mänskligheten...
Även fast just denna faktiskt blev lite fräsig kan jag tycka! :) 
 
Nämen helt klart är detta ett tips! 
Ett drygt 30-min vardagsäventyr som helt klart livade upp en annars rätt så trött Onsdag! 
 
I helgen drar jag till El-Stockholmo! 
 
Det känns alltid som ett äventyr i sig bara att försöka orientera sig i tunnelbanesystemet! 
 
En till pannlampakväll:
 
Kvällstur med pannlampa
Löpning - kväll - tips - utomhus - vardagsäventyr
1