Insikter efter en vardagstimeout!

När man har gått på i samma hjulspår ett tag, när vardagen rullar på, när man träffar ungefär samma människor hela tiden och diskuterar ungefär samma saker på jobbet hela tiden fast i lite olika tappning, när man går samma promenadsträckor, åker till samma affär, kör på invanda vägar, äter ungefär samma maträtter hela tiden fast i lite olika tappning, ja då kan det vara läge att berika tillvaron med en liten vardagstimeout!
 
Jag är hemma igen efter en helg i Stockholm och känner att detta lilla miljöombyte som gick av stapeln mellan Fredag till Söndag gjorde susen för mitt humör! Jag inser att jag har ett behov av att bryta vardagen ibland eftersom jag ofta får sådan skön ny energi och inspiration utav det, men att jag har varit alldeles för dålig på att göra det på senare tid. 
 
 
Det är ju verkligen ingen "big deal" att ta sig ner till huvudstaden, men det blir ändå något som till viss del ska planeras och som lätt läggs i det där "jag tar det sen facket" någonstans i bakhuvudet. 
 
Jag skulle egentligen ha gått en utbildning i helgen, men den blev inställd, men lika glad är jag för det höll jag på att säga, för jag fick kvalitétstid med en mycket kär gammal vän (Oj, nu knackade 50-talet på och erbjöd delar av sitt ordförråd igen, sorry för det) men det var precis vad jag behövde inser jag nu! 
 
Vi varken hörs eller ses lika ofta som förut, men ändå är det så otroligt givande när det väl händer! 
En människa som känner mig så väl, fast att jag har uppgraderats till 30+ versionen, en människa jag kan prata med om allt, en människa som ger otroligt mycket energi och insikter! 
 
 
Söndagen bjöd på den klassiska shoppingturen i Stockholmspulsen. "Black-weekend" stod på varenda skyltfönster, det var hysteriskt mycket folk på stan! Jag kände mig i vanlig ordning lite lätt vilsen och malplacerad, men tycker ändå att det är kul att få ta del av lite storstadspuls, fart och fläkt med jämna mellanrum helt klart! 
 
Men för att knyta ihop säcken i detta något osammanhängande vardagstimeoutsinlägg: 
 
Det jag kommer komma ihåg från den här helgen är knappast grejorna jag köpte under stressjävla blackweekend på Åhléns, utan det är faktiskt det som var just genuint, enkelt och gav energi på riktigt:
 
Att få träffa en gammal kompis IRL, att ha tid att umgås och sitta ner och snacka.
En kompis som påminner en om vem man är och vem man har blivit och hjälper en att landa lite i       tillvaron! Det är så enkelt och så betydelsefullt, men ändå så lätt att det inte blir av, eftersom man så lätt kan hålla kontakten ändå via "pekfingervalsen" på iphoneskärmen idag; sociala medier och whatsupgrpper och gud vet allt.   
 
Sedan fick jag också vara med om ett "vardagsäventyr de luxe": 
 
Löpning med utsikt över globen! 
 
 
Och avslutande vinterbad! 
 
 
Men det får jag skriva om i eget inlägg, för nu har jag svävat iväg tillräckligt! (helsike vad jag fick inspiration av denna lilla tur) det var bra gjort om ni orkade hänga med ända hit! 
 
Summa summarum, vardagstimeouter i gamla goda vänners lag måste göras oftare! 
 
Energi - Enkelt - livet - vänner