Intensiv September och Härnötrail!

September blev höstens motsvarighet till vårens Maj för mig, en månad då det kändes som att typ allt hände, typ hela tiden! Full fart...
 
Månaden inleddes ju starkt med Bergeforsens obstacle race. Därefter har jag jobbat ganska mycket, det blev två jobbhelger, något övertidspass och en del kvällar då jag jobbade över lite. 
 
 
(Den här vackra bilden på mig symboliserar faktiskt min Sempember litegrann, kallduschen jag fick i den här vattenfyllda containern höll fasiken i sig typ hela månaden i form av jobb och annat, men det var bara att dra upp skallen ovanför vattenytan, kravla sig upp och köra på =) 
 
Eftersom September också avslutades som det började, med ett lopp, (Härnötrail) så har jag försökt lägga den lediga tiden på att hålla igång flåset någorlunda! 
 
3 pass i veckan är vad jag har lyckats skrapa ihop, på Tisdagar kör jag styrka/core, (ett eget pass där jag är instruktör) på Torsdagar har det blivit en kortare löprunda (ca 30 min) och på Söndagar har jag kört korta Härnötrailbanan (9 km). 
 
 
Den här bilden tog jag en Söndag då jag och Mita var ute och lufsade på runt den korta banan. Den är verkligen fin! Lite trollskog helt klart! 

 
Den här bilden är från en Torsdagkväll då vi också var ute! 
 
Förutom att jag faktiskt hade ett lopp att träna inför så tjatar jag ju hela tiden om det här med att träningen och kanske framförallt löpning i skogen är min ultimata "vardagstimeout" de perioder det är mycket i övrigt och September är ju verkligen en kalasfin månad att vara ute och lufsa i skogen! 
 
(null)
 
Jaha, och hur gick det då, finalen på September, Härnötrail!?
 
Jodå! Det var ett riktigt härligt lopp och jag tog mig runt i år igen! Jag lyckades faktiskt förbättra min tid från förra året med dryga 3 minuter och klarade mitt mål att komma under en timme. Inte för att tiden spelar någon som helst roll egentligen, jag kommer ju liksom aldrig att bli placerad eller så ändå! =) 
 
Jag är liksom inte med för att "tävla", men jag tävlar helt klart mot mig sälv, och det är en rätt grym känsla att lyckas nå sina egna mål! Jag springer ju mest ihop med djuret, men det visar sig ju att det faktiskt ger någonting trots allt! 
 
 
Haha, ja... Jag pratade med en kompis om det här för några veckor sedan... Att man sitter och laddar och funderar på en massa upplägg...som att man vore värsta "atleten". =) Men det är nog just det jag tycker är charmen med det hela, man behöver inte vara "elit" för att hålla på och träna och "tävla" lite! 
 
Jag kan skratta åt mig själv ganska ofta också, att jag skriver min lilla blogg där en hel del handlar om träning, jag vill verkligen poängtera att jag mest är en "glad motionär", långt ifrån en expert, eller "level advanced", men kanske kan det inspirera någon att det här med träning eller att delta i något lopp emellanåt inte behöver vara så jäkla dramatiskt och på blodigt allvar jämt! 
 
Jag tycker nog mest att det är roligt att få ha mina små mål att sträva mot här i tillvaron, jag gillar också "kicken" jag får av att genomföra ett lopp jag anmält mig till och tränat inför, det livar upp tillvaron helt enkelt! Om man dessutom utvecklas och lyckas bli lite bättre än man var sist så är ju det helt klart en skön bonus och en skön boost för självförtroendet! 
 
 
Så nu ska jag springa vidare här i höst så länge det är barmark. Jag har inga lopp inplanerade eller så, men just nu har jag ju snöat in på det här med att springa innan jobbet en gång i veckan för att det ger så förbaskat mycket skön energi tillbaka, så jag får kanske satsa på att försöka hålla det ett par veckor till helt enkelt! 
 
Ett litet mål för mänskligheten, ett stort mål för mig! ;) 
 
Härnösand - Löpning - härnötrail - högakusten - höst - träningsglädje