Lite smått dramatiskt väder och en ny utsikt!

Jag är inne på sista semesterveckan.
Jag vill inte säga att det är höst riktigt än, men helt klart börjar höstkänslan att smyga sig på, den har väl gjort det ett tag egentligen eftersom sommarkänslan inte har varit alltför närvarande under de här fyra veckorna. Det har inte blivit mycket strandhäng och sol och bad i år, däremot får vi nog tacka vädret för att vi har vi hunnit med en del annat; tråkig, men väldigt nödvändig rensning av garderober och köksskåp t.ex. Tacka vet jag sommarpratarna eller alla poddar som finns nuförtiden som gör tråkiga sysslor lite roligare! Det har också blivit en hel del träning för min del, både i form av styrketräning och promenader, det är så roligt när man får in en riktig rutin på styrketräningen tycker jag, när man kan gå till gymmet utvilad och taggad istället för att bara riva av något halvdant pass direkt efter jobbet när man är trött och oinspirerad och mest bara vill få det avklarat så att man kan få gå hem och slentrianlaga den där köttfärssåsen någongång. 
 
Även hundpromenaderna har känts lite mer motiverande än vanligt, jag har försökt att frångå min vanliga "vardagsrunda" som jag nästan skulle kunna gå i sömnen och gått på lite andra ställen, gärna med en skvätt kaffe med i en termos, nu när man faktiskt har tiden för att slå sig ner där man känner för det. Igår var det sådär lite smått dramatiskt väder då jag och Mita knatade iväg ut på klipporna på Smitingen. 
 
 
Moln har verkligen varit temat för denna sommar, men faktiskt har det inte regnat så mycket som befarat, även om känslan hela tiden har varit att regnet har legat där och lurpassat ovanför molnen! 
 
 
Tanken var mest att ta en kort tur och få dricka mitt kaffe ute på klipporna, men under tiden vi satt där så började det faktiskt att spricka upp lite så vi fick feeling att knata vidare en bit. Mita tyckte att vi skulle satsa högt så hon började klättra (eller snarare provocerande lätt hoppa och skutta) upp mot grottstigen - med en flåsande/krypande matte i hasorna 30 meter efter sig! 
 
Utsikten på toppen gjorde det dock värt det! Jag måste ge den lilla ivriga labradorkorsningen att hon har rätt bra tasstoppskänsla ändå alltså!
Jag har aldrig varit här uppe förut och då går jag ändå en del vid Smitingen/Klubbsjön. 
 
 
Sista slurken kaffe intogs i lugn och ro innan vi tog oss ner mot Klubbsjön och Smitingen igen. 
 
 
Ja en trevlig eftermiddag fick vi helt klart! 
Tanken är att försöka få till en liten tur i Skuleskogen också innan det är dags att stänga in sig på jobbet igen. Utöver det har jag spanat in att det verkar finnas en del blåbär i år så jag hoppas verkligen på någon fin sensommar/hösthelg framöver som kanske bjuder på lite blåbär och kantarellplock! Jag låter sådär lillgammal igen märker jag, men jag tycker verkligen att det är lite gemytligt att ge sig ut fina höstdagar och plocka blåbär och det är ju faktiskt betydligt godare med egenplockade än de som finns i frysdisken. Stenåldersmänniskan i mig går också igång lite på det här med att få "kämpa för födan" helt klart! :)
 
smitingen - utomhus
2
Hanaberg

Häftiga bilder o lycka till med bärplockningen ! Finns blåbär i Mubbaskogen iaf .

Svar: Men du ska ha tack! 🤗 Och jag & Mita hakar gärna på kantarellplockning!
Skogspuls

Hanaberg

Häftiga bilder o lycka till med bärplockningen ! Finns blåbär i Mubbaskogen iaf .