Semesterbilden 2019: gravid kvinna med stukad fot och träpåkar i Skuleskogen!

I flera dagar hade jag suttit och swipat runt i väderappen och på SMHI och började känna mig mer och mer säker på att Torsdagen faktiskt skulle bli den dagen då molnen lättade och solen tittade fram. Jag ville ju så gärna ta en svängom i Skuleskogen innan semestern var slut! 
På morgonen packade vi in fika, vatten och hund i bilen och brassade iväg i solskenet som precis som utlovat var på plats! 
 
Vi bestämde oss för att ta svängen till Näskebodarna i år igen, eftersom det är så otroligt fint att gå där längs med vattnet och det skulle i efterhand visa sig vara tur att vi faktiskt valde denna relativt flacka sträcka med just närheten till vattnet...
 
 
Som den nutidsmänniska med fotointresse som man är så skulle ju kameran fram dårå... Av oklar anledning bad jag P att ta en bild på mig och Mita på denna spång. När vi hade klivit av spången och ut på stigen igen så skulle jag ta tillbaka min telefon, lite sådär i farten, med överkroppen vriden åt sidan, men fötterna fortfarande halvt hasandes framåt - med resultatet,  Ett snedsteg deluxe! 
 
Sen satt jag där på stigen och kände hur det typ skar in i/bultade i foten och började yra om att vi måste kyla den. I mitt bakhuvud satt en modell som heter PRICE som jag lärt mig, så vi hasade oss ner i eländig terräng mot havet. Nedan följer bilder från en amatörs förevisning av PRICE modellen. 
 
 
PRICE =
 
Protecion = skydda
Rest = vila
Ice = Kyla
Compression = tryck 
Elevation = högläge 
 
Högläget på foten ska dock vara 30 cm ovanför hjärtat tydligen, så stenen hjälpte knappast speciellt mycket, men man får väl säga att vi gjorde det bästa av situationen ändå och det var faktiskt tur att vattnet låg så nära stigen, och att P alltid tänker steget längre än mig och faktiskt hade en gasbinda med sig! :) 
 
Tilläggas ska väl också göras att jag i mitt gravida tillstånd inte längre faller in under beskrivningen SMIDIG, så det var ett mindre helvete att hasa sig upp från de där stenarna vid vattnet och när jag väl hamnade på rygg så att vi kunde få upp foten i detta blygsamma högläge så insåg jag att jag dessutom låg i en mindre myrstack...
 
Sedan började ju såklart funderingarna på hur vi i hela fridens dagar skulle ta oss hem. Jag visste faktiskt inte om jag ens kunde stödja på foten, men med linda, stödstrumpa och hårt åtdragna skor så gick det att ta sg upp på stigen och där började jag linka framåt i sakta mak.
 
 
P hittade också två kryckor åt mig, vilka fick mig att se mer vild än tam ut, men de hjälpte otroligt mycket! Det tog nog cirka 1,5 timme att gå de 2 km till bilen. 
 
Varning för nästa bild! :)
 
 
Snygg liten bula! Trots det så tror jag ändå att vi fick ner den så gott vi kunde i och med att vi kylde foten och lindande ganska snabbt. 
 
 
Dagen efter fick jag frukost på sängen och ett par gamla kryckor hämtades upp från förrådet. Så min sista semesterhelg får jag hasa på kryckor, det kostar att ligga på topp som pappa brukar säga! 
 
Jag måste dock säga att kroppen är ganska frän, redan nu (Lördag) är svullnaden nästan nere och jag kan stödja på foten och gå lite lätt utan kryckor. Det är inte första gången jag stukar foten tyvärr, (även om det brukar vara den vänstra), så jag har inte varit på vårdcentralen, jag avvaktar över helgen och ser hur den ter sig. Att stuka foten är trots allt en relativt vanlig "idrottsskada" (kan ju inte påstå att jag idrottade så hårt då det hände dock), men känner man att man inte kan stödja alls och har stark smärta så ska man uppsöka sjukvård enligt det jag läst mig till på 1177. 
 
Ja, det var slutet på semestern det! Jag fick ju hålla igång en hel del nästan in i slutet i alla fall! 
 
 
Det här kan ju bli en sån där bild som man kan klassa in i livets "topp 10". Semesterbilden 2019: Gravid kvinna med stukad fot och träpåkar i Skuleskogen" Därför gjorde jag också en ram till den.
 
Kul att ni är några som kikar in och läser om mina och Mitas bravader ibland! 
Bloggen är ett litet tidsfördriv för mig i perioder när jag har tid och lust att skriva och fota, såhär i semestertider brukar det bli lite fler inlägg och nu är jag ju dessutom både invalid, stillasittande och rastlös, så några fler inlägg lär komma framöver! 
 
Ha det fint! 
 

Skog - Sommar - Vandra - högakusten