En vinter ur mobilkameran!

Jag gillar ju att fota och fixa och trixa med bilder, - på hobbynivå vill jag återigen poängtera, men jag försöker att lära mig mer och mer. På senare tid har systemkameran fått jobba en del, men jag tycker absolut inte att man behöver en systemkamera för att få till bra bilder, dagens mobiltelefoner har ju verkligen bra kameror - och så finns det ju filter! ;) 
 
Pga. mycket hemmatid och begynnande rastlöshet efter magsjuka (friskhetstecken?!) så har jag tagit tag i i-landsproblemet/den inre stressen som kommer av en överfylld kamerarulle. Jag har överbelastat kamerarullen med bilder på typ träd och snö som bara ligger och skvalpar, men nu tänkte jag att några av dem kunde få komma ut och lufta sig lite! En slags sammanfatning av små vintriga vardagsäventyr ur mobilen helt enkelt! 
 
Vi börjar med en vinterväg och sedan bara kör jag utan inbördes ordning! 
 
 
Ja, vi gillar vintern jag och Mita! 
Just nu (fram tills jag blev magsjuk) så håller vi på med Ica klassikerns skiddel. 
Vi har avverkat 47 av de 90 kilometrarna. Ni som följde bloggen även förra året minns kanske mina bravader i denna utmaning redan då! ;) 
 
Jag kan helt klart tipsa om att vara med, man kan numera ladda ner deras app och fyller där i sina kilometer, man kan även köra i lag, jag tycker att det är en rolig och alldeles lagom utmaning, förra året fick den mig helt klart att ta mig ut ett par extra svängar! 
 
Nu är jag piggare, men det blir ingen träning i helgen, jag har ätit alldeles för dåligt de senaste dagarna, men någon sväng ut i friska luften kommer det bli i alla fall!
Livet återvänder! 
 
Lite mer ICA klassiker och lite kontrast till vinterbilderna:
 
 
 
Trevlig helg! 
 

Så firade jag alla hjärtans dag!

Jag kan inte påstå att jag är en romantiker av rang direkt, jag har sällan lagt något större krut på denna dag och med tanke på att jag dessutom tajmade in en fin liten magsjuka den 14/2-19 så kände jag mig dessutom som en levande soptipp/sanitär olägenhet detta år. Det var inte tal om att gå ut och äta eller laga till någon finmiddag direkt. Min matlust var obefintlig och att vistas bland andra människor kändes ju både taskigt och direkt olämpligt. 
 
Vid 16:30 började jag dock känna att det var dags att försöka få i mig någon form av föda. Jag mixade ihop fryst spenat, frysta blåbär, banan, fil och mjölk. Det var ingen enorm smakupplevelse, men den "brainfreeze" som jag fick av att sleva i mig detta livade ändå upp både tillvaron och huvudvärken en smula. 
 
 
Min kära sambo försökte i alla fall, han gjorde faktiskt betydligt större ansträngningar än mig, att han kom hem mitt på dagen med TREO var typ det finaste han kunde ha gjort, som en bonus fick jag också både salta och sura S-märken som fick bli min middag. 
 
 
Och så hade han också köpt den här vackra skapelsen! 
 
 
Den överräcktes med en armlängds avstånd, med en sån där kram som är lite mer som en ryggdunk. Sedan spenderade vi kvällen till stora delar sittandes i olika rum och gästrummet bäddades inför natten. Detta helt efter min egen rekommendation; att försöka undvika att utsätta honom för mitt elände fick bli min alla hjärtans dag present detta år helt enkelt! 
 
Alltså känner man sig någonsin mer som en belastning för andra människor som när man har magsjuka?! 
 
Idag har jag betydligt mer energi, så pass att jag startade dagen med att vädra hela lägenheten, det om något är väl ändå lite härligt när man kan börja öppna upp fönstren och "vårvädra" lite?! 
 
Jag tog också fram storkameran för att föreviga denna röda skönhet lite extra, helt klart en fin liten sak att ha i sin närhet just nu, verkligen en upplyftande kontrast till den levande soptipp/vandrande smittspridare jag själv känner mig som!  
 
 

Veckans!

Nu var det längesedan jag körde en "veckans". Jag måste säga att känslan har varit väldigt varierad denna vecka, jag har pendlat mellan att känna mig ganska trött, less och oinspirerad till att känna stunder av iaf. relativt genuin pepp. 
 
VECKANS BILD
 
 
Under min lediga Måndag kände jag peppen tydligt då solen lyste in genom köksfönstret. 
Jag fick feeling att ta en bild på snön i fönstret, tulpanerna och solen. Resultatet blev att man verkligen ser hur skitiga fönstren är, men så är det med det. De tre ovan angivna komponenterna är iaf. vårvinter för mig! Känslan av att det faktiskt börja vända nu snart, att ljuset sakta med säkert är på väg tillbaka! 
 
VECKANS KRYDDA
 
 
Jag har ju skrivit om att jag försöker laga en köttfri måltid varje vecka, det går faktiskt hyfsat ändå. Rent generellt så gillar jag att hålla min matlagning väldigt enkel och "basic", jag står oftast för de lite mer rejäla storkoken hemma, det där som ska lassas ner i matlådor, värmas i micro och bara stoppas in i skallen, medans sambon får pyssla på med finliret (det där man skulle bjuda andra på eller lyxa till det med på helgen). 
 
Men ibland frångår jag enkelhetsprincipen och finner mig själv ståendes som ett levande frågetecken i mat från världens hörn hyllan på Ica och letar efter "garam masala" utan att ens ha en aning om vad garam masala är för något. Jag trodde att det var någon form av röra i en burk, men det var en krydda.  
 
 
Det här receptet provade jag, det finns på Ica.se för den intresserade. 
Pga. att jag gillar storkok så slog jag till och lagade 8 portioner. Eftersom jag hade glömt att sambon skulle jobba borta hela veckan fick jag alltså 7 matlådor.
 
Alltså jag var så j-vla less på garam masala kryddan på Torsdagen! 
Den lilla detaljen att en matlåda dessutom läckte i min ryggsäck och marinerade de kläder jag skulle ha på jobbet med garam-masala sås gjorde faktiskt att jag höll på att kräkas på riktigt under den sista måltiden. Det kommer att dröja innan jag tillagar denna rätt igen med andra ord. 
Alltså den var inte dålig, det var bara att det blev en overload av garam masala helt enkelt! 
 
VECKANS TRÄNING
 
 
Ja, som sagt skidåkning! Denna träningsform fyller mig verkligen inifrån och ut med en känsla av livskvalitét! I Måndags fick vi till en riktigt fin tur i sol och ett par friska minusgrader! Turen innehöll också veckans vurpa, jag filmade alltså när jag satt fast i en hund samtidigt som det gick utförs och svängde samtidigt. Det var som upplagt för fail med andra ord och jag föll så kallat PLADASK! Detta spektakel finns på insta för den intresserade! 
 
I Tisdags körde jag mitt corepulspass på simhallen och i Torsdags fick jag till ett kort styrke/stretchpass innan jobbet. (Det var efter det jag gjorde upptäckten om att garam-masala sörjan hade läckt ut i ryggan) 
 
Jag och Mita har också hasat runt på en del promenader på kvällarna i varierande väder, men idag säger meteorologen på TV 4 att solen ev ska titta fram runt 13-tiden, så veckans sista pass kommer att bli en till sväng i skidspåret! 
 
 
Ja! En sammanfattning av en sån där mitt emellanvecka mitt i livet, jag såg nyss på nyheterna att Februari är en månad då folk är lite trötta generellt, så kanske är jag inte ensam om att vara lite håglös och pendlande i humör och sinnesstämning just nu?! 
 
Men som sagt, nu är ljuset på väg tillbaka! 
Vårvintern bör vara runt hörnet inom ett par veckor iaf! 
 
I bloggkategorin VECKANS (syns högst upp i inläggen) samlas för övrigt dessa oerhört intressanta veckosammanfattningar! 
 
Ha det fint! 
 
Visa fler inlägg