10 000 steg om dagen!

En rekommendation som jag upplever att jag "typ alltid har hört" är den här om att gå 10 000 steg om dagen. Det kommer ju nya råd och rön om allt hela tiden, men jag läste i alla fall på 1177.se att världshälsoorganisationen rekommenderar att vi går minst 10 000 steg per dag och att det kan påverka kroppen på många sätt: 
 
>> Starkare hjärta, kärl och lungor. 
>> Minskar risken för att drabbas av typ 2 diabetes eftersom kroppen blir bättre på att reglera blodsockret. 
>>  Stärker skelett, förebygger benskörhet.
>> Ökar blodcirkulationen som gör en piggare och gladare
>> Gör det lättare att hålla vikten eller gå ner i vikt. 
 
Källa 1177.se 
 
 
Jag har som många andra ett ganska stillasittande jobb, men mycket tack vare alla hundrastningar så får jag ändå en del vardagsmotion och jag har märkt att det trots allt inte är alltför omständigt att komma upp i dessa 10 000 steg. 
 
Såklart gör jag det inte precis varje dag, ibland blir det mindre och ibland mer, men idag är en sån dag då jag typ har gjort det utan att jag egentligen tycker att jag har pinnat på så värst mycket, såhär: 
 
<< 15 minuters morgonpromenad 
 
<< 10 minuters lunchpromenad 
 
<< 20-25 minuters promenad direkt efter jobbet
 
I skrivande stund efter att ha stökat klart med middagsbestyren ser det ut såhär.
 
I detta ingår också det dagliga hasandet i korridorerna på jobbet och turerna fram och tillbaka till kaffemaskinen, men det är alltså verkligen inga enorma förflyttningar jag gör under arbetstid. 
 
Det jag helt enkelt ville visa är att den här vardagsmotionen gör mer än vad man tror, nu kommer jag ju som sagt ut pga. hunden, men jag märker ändå vad de här 10 minuters promenaderna som man kanske inte tycker är så mycket för världen faktiskt gör för helheten! 
 
Så dagens tips får helt enkelt bli att ta den där svängen på lunchen den där dagen då solen tittar fram, eller att gå en kort sväng direkt efter jobbet, 10-15 minuter lite hit och dit under dagen gör faktiskt större skillnad än vad man kan tro! 
 
OCH! Jag tycker inte att man behöver sträva efter dessa 10 000 steg dagligen, men vill man få in lite mer rörelse i sin vardag så är detta ett litet tips på hur man kan tänka och dela upp det för att få in några fler steg i sin dag utan att ansträngningen behöver kännas övermäktig eller alltför tidskrävande.
 
 
Jag överväger för övrigt starkt att investera i ett par icebugs, det är ju ett tag tills vårskorna får möta grusknarret på barmakt, (den premiären är ju fin) men herregud vad jag har halkat runt de senaste dagarna! 

hälsa - promenera - vardagsmotion
2
Justerad släkting

Hehe under rådande nyopererade omständigheter och med en ”begränsad framkomlighet ” så tar det nog mig en vecka att komma upp till 10,000 steg men jag ska dit jag mä´ !

Svar: Haha ja i ditt fall måste vi hitta lösningar för att minska antalet steg just nu! 😉
Skogspuls

Johanna

Men smart av dig att ha kontoret nästan längst bort i korridoren också, många steg får du där som övriga kollegor som jobbar granne med fikarummet inte får.. (läs undertecknad) 😂

Svar: Haha ja nåt ska man väl ha för att de har gömt undan en i ett hörn längst in! 😁😂
Skogspuls