Rensa runt!

Såhär i nystartsmånaden Januari har jag gått lös ordentligt och rensat runt. Ungefär i samma veva som granen åkte ut så började jag även rensa i garderober, posthögar, bland alla bilder på datorn och i diverse olika lådor. Ut med det gamla ba!
 
Jag rensade även i mina sociala medier. Jag har haft två instagramkonton. Likaväl som jag inte har behov av dubbla uppsättningar vinterjackor eller två bilar så finns inte heller behovet av dubbla konton på instagram. Jag gjorde dock en liten "flaggning" om kontot jag ska ha kvar (skogspuls) innan jag inaktiverade det gamla så att folk inte tror att jag har "gådd å dödd" som mormor säger. 
 
Jag brukar inte ha nyårslöften, men något jag faktiskt vill försöka få till är att minska skärmtiden på juppinallen och då är dubbla instagramkonton inte en hjälp på traven direkt. Tidstjuven Facebook har jag faktiskt lyckats begränsa en del sedan innan genom att ta bort appen på telefonen och försökt att enbart logga in via dator eller surfplatta hemma. 
 
På tal om Facebook så fixade jag ju också en facebooksida åt bloggen, vad glad jag blev att ni var några som ville "följa"! 🤗 Jag kommer dock inte att dela precis varje blogginlägg där, (då skulle ni bli fasligt less på mig tror jag), men några emellanåt iaf som "är något att ha".
 
Facebook ingår också i min "slösurfningsminskning", jag fastnar så lätt då jag loggar in - och vips har fejjan snott en timme av mitt liv, så det är också en anledning till att jag inte kommer att logga in och dela precis alla blogginlägg där. Men ni är givetvis välkomna att läsa bloggen när ni känn fört för att ta del av det allmänna flams och trams som skrivs mellan inläggen jag delar på fejjan eller insta! 
 
Alltså vilka problem man har i livet?! :) Men jag är tydligen funtad så iaf. att jag måste sätta upp dessa små "regler" för att inte förlora min själ helt till telefonens makt! 
 
Annat jag önskar få till i år är att läsa mer böcker, lära mig mer om vegetarisk matlagning, lyssna mer på min inre röst än allt yttre (inklusive tekniskt) sus och brus, bli bättre på att stretcha mina gamla stela ben och lära mig mer om min systemkamera. 
 
Men jag har börjat med att rensa saker. Jag inbillar mig att det är en bra nystartsgrej ändå, att skapa lite mer space liksom, oavsett om det är space i byrån eller space i form av tid. Luften blir lite lättare på något sätt efter en rejäl rensning. Jag får i alla fall lite ny energi av att gå lös och rensa loss lite ibland! 
 
Så länge man klamrar sig fast vid det gamla så är det svårt att släppa in något nytt var det någon vis individ som sa, eller nåt. 
 
 
Energi - Sociala medier - Tid