Så enkelt, men ändå så svårt!

Det känns som att vi har det så enkelt idag, men ändå så svårt. Vi har telefoner till att navigera, socialisera, betala räkningar. Vi har bilar som tar oss vart vi vill, vi kan boka resor till varma länder, vi kan skaffa matberedare, vi har tvättmaskiner, diskmaskiner och robotgräsklippare. Vi satsar hela tiden på att låta tekniken förenkla saker ännu mer, vilket är fantastiskt. Men ändå, fast att så mycket är så enkelt, så är det också så krångligt och vi är så stressade. 
 
Det är "att göra listor", det är fullbokade kalendrar både i veckorna och på helgerna. 
Det är tankarna om självförverkligande som maler där i huvudet, vad ska jag bli då jag blir stor? Varför gjorde jag det valet då? Vad kommer hända nästa halvår? Ska jag verkligen fortsätta såhär i 5 eller 37 år till?
 
Är det inte miljön man kan gå runt och fundera på så är det träningen som inte hinns med eller de där extra kilona man skulle ha fått bort, eller det dåliga samvetet över att man åt för mycket godis i helgen. Vi vet så mycket om saker och ting idag, mycket är bara en googling bort. Det är både en tillgång och en belastning. 
 
Vi har det på många sätt så enkelt idag, men ändå så fullt upp och så himla mycket att fundera på. Vi har så mycket som vi inte hinner njuta av - och så har vi så lätt till jämförelse idag. Vi behöver inte ha tråkigt några längre stunder. Vi behöver inte kämpa för så mycket egentligen, ändå kämpar vi precis hela tiden, både i det yttre, men även inom oss själva. Vi hinner sällan bara vara den vi är precis här och nu, vi hinner inte låta själen komma ikapp som de säger de där kloka typerna som säger sånt där.
 
Ibland måste man nog bara försöka ha tillit till att det inte går att kontrollera allt och att livet leder en dit man ska, att man får gå igenom det man behöver för att växa och lära, och att saker & ting löser sig, kanske inte precis som man hade tänkt sig, men precis som det ska. Svårt, men i alla fall en tanke som kan ge lite lugn och ro för en stund. 
 
livet
3
Mamma

Såå kloka ord ! Vi springer hela tiden runt runt i hamsterhjulet . Jag skulle vilja sluta jobba NU o bara få vara ifred från alla jobbkrav ., licensieringar , utbildningar o annat som krävs bara för att få jobba med det man redan kan . Bankvärlden är en mycket tuffare arbetsplats än vad man kan tro och vi har verkligen att göra efter 3 ! Sköter vi inte oss får vi Finansinspektionen på oss o klagande kunder på oss.. Nog gnällt nu ska jag gå o göra lite ansiktsbehandling hos Soma , njuuut,!

Svar: Ja ett hamsterhjul känns det ju verkligen som ibland helt klart! Ja, det är krav hit o krav dit och sedan ännu mera krav hit och dit :) Tacka vettja att du ska få gå och göra en ansiktsbehandling nu iaf, det är du värd! :)
skogspuls.se

Malin

Ja, det du skriver är så sant.
Det är hysteriskt på många sätt idag.

Min gamla mormor sa när mina barn var små och gick på dagis och skola, och jag jobbade, att hon inte fattade hur jag hann med allt.
Jag kontrade med att när hon hade småbarn fanns inga tvättmaskiner diskmaskiner,microugnar, dammsugare osv. Så det var bra mycket jobbigare för henne.
Ladugård med djur hade hon också.
Men då så hon, att hennes värd var just hem, och barn och hon hade dygnets alla timmar till det och behövde inte bry sig om allt som jag måste ha koll på.
Det ligger nog lite i det. Det var tuffare kroppsarbete.
Men ett helt annat lugn för hjärnan.

Svar: Men visst är det lite intressant det där! Säkerligen fanns det ju saker som inte alls var "bättre förr" också, men mycket har helt klart förändrats på bara några generationer!

Tack för din kommentar! :)
skogspuls.se

Lisali

Tänkvärt.... tror dessutom att känslan av lycka var vanligare när man var nöjd med de man hade. Att vi ständigt ska jaga efter mer större finare gör oss inte lyckliga bara upptagna😅 Det gäller att tänka efter och inte bara springa i hjulet..... kram Lisali

Svar: Jamen precis, där satte du ord på det - inte lyckliga, bara upptagna! Tack för din kommentar! :)
Skogspuls