Tulpaner och tankar!

Jag skriver ju lite klämkäckt att bloggen handlar om träning, vardagsäventyr och små ljusglimtar i tillvaron utomhus. 
Den senaste tiden har det dock varit lite dåligt på den fronten, vilket är synd, eftersom jag vet att dessa relativt små och enkla saker är det som tillför ett välbehövligt andrum och lite ny energi i vardagen. Som energiboosten jag fick senast jag var ute och lufsade på ihop med detta sköna sväng-gäng! ❤️
 
(null)
 
Denna vecka har stundtals varit sinnessjukt stressig. 
 
"-Det går inte att fylla en liter på en 75:a" som min kloka mor uttryckte det!
Likaväl som man inte kan springa med mjölksyra i benen hur länge som helst så kan man inte heller belasta hjärnan med hur många bollar i luften som helst samtidigt. Egentligen ren logik, men förbannat svårt att leva upp till ibland helt klart. 
 
Det är inget jag tänker skriva om här och nu, jag skriver inte om mitt jobb i bloggen. Kort sammanfattat så har jag iaf. fått flera väldigt viktiga tankeställare om stress som jag tar på allvar denna vecka. 
 
Jag känner också att jag varit inne på rätt spår i inlägget rensa runt som skrevs alldeles nyligen, där jag skrev att jag bl.a har inaktiverat min ena instagram för att minska skärmtiden. Jag funderar faktiskt på att inaktivera även min gamla facebook en stund, inte för att jag inte vill följa folk, utan helt enkelt för att bryta gamla slentriana vanor som pockar på uppmärksamhet, stjäl tid och matar huvudet med information och intryck. 
 
-"lyssna mer på min inre röst än allt yttre och tekniskt sus och brus" eller hur jag nu uttryckte mig i min lillgamlighet sist. 
 
Efter arbetsdagar fulla av intryck och en hel del tid bakom en dataskärm är det kanske inte mer skärmtid jag behöver ägna mig åt även då jag kommer hem. Att skriva här i bloggen är både roligt och lite avkopplande, (ett sätt att få sortera upp lite bland tankar och intryck faktiskt), men jag prioriterar inte bloggen de veckor det är mycket i övrigt, helt enkelt för att lilla hjärnkontoret behöver få ägna sig åt annat än intryck och uttryck på en skärm på kvällstid. 
 
Helgen kommer att bli väldigt lugn, jag tänkte ägna ledigheten åt väldigt enkla saker som ger lite lättsam vardagstrivsel, typ sovmorgon, pulsa i nysnön och klippa stjälkarna på tulpanerna som införskaffades i veckan. 
 
 
Tulpaner för mig är för övrigt ett starkt tecken på att ljuset är på väg tillbaka! 
Jag har påverkats lite extra mycket av mörkret detta år tror jag, men snart har vi en fantastiskt fin tid framför oss, den femte årstiden - vårvintern! 
 
(null)
 
Trevlig helg! 
 

Sociala medier - Tid - Vinter - Vår - livet - vila