Vad gör det om hundra år?

Vi har bara ett liv och vi har bara en kropp. När jag sitter på äldreboendet om några år (förhoppningsvis ganska många) vill jag känna att jag levt i frihet! 

 

Frihet för mig är att få vara frisk och stark. I mig själv, för min egen skull. Jag vill kunna se mig själv i ögonen och säga att jag gjorde mina val för min egen skull, av min egen drivkraft. För att jag mådde bra av det. Inte för att leva upp till någon idealbild skapad av samhället eller andra människors förväntningar. Jag vill inte begränsas av någon diet eller av en siffra på en våg. Däremot vill jag leva frisk och stark så länge jag bara kan. Så att jag kan ha energi både till att jobba och att orka göra roliga saker länge! 

 

 
Jag vill tanka min kropp med så bra bränsle som möjligt, men jag vill inte ha några förbud. Ett liv utan vin och ostkrokar vore bedrövligt. Jag vill träna för min egen skull, inte för att det förväntas av mig. Jag vill inte fastna i något "fack" där jag måste leva upp till en viss bild av hur man ska vara för att passa in. Jag vill inte leva för att vara duktig eller perfekt. Jag vill däremot alltid göra mitt allra bästa och utvecklas till en bättre version av mig själv genom utmaningar och upplevelser men även motgångar. Lära av mina misstag. Jag vill jobba och bidra till samhället. Jag hoppas att jag kommer känna att jag gjorde mitt bästa. Att jag var sann mot mig själv. Att jag gick min väg och inte bara gjorde saker för att försöka passa in.
 
 
 
När jag tänker tillbaka på roliga stunder i livet så handlar det oftast inte om det som varit perfekt. Oftast handlar det om väldigt enkla saker. De där kvällsdoppen på sommaren, de där spontana festerna som inte alls var uppstyrda, de där soliga skiddagarna på vinterisen i stugan, de enkla grillkvällarna, eller de där oväntade mötena med människor som man kan skratta åt länge efteråt. De där projekten som inte alls blev som det var tänkt, men som man lärde sig mycket av. Målen man satte, kämpade för och nådde. Resorna man fick spara till och åka på. Ett dopp i havet oavsett om det är hemma eller utomlands. 
 
Jag vill ha mycket sånt! 
 
 
 
Det kommer dock komma perioder i livet då man upplever att man äts upp av måsten och krav. Men det är kanske just då man kan försöka komma ihåg det enkla. Prioritera det spontana kvällsdoppet eller prioritera bort den där "perfekta festen", skita i att putsa fönstren eller att springa milen just idag och istället unna sig de där ostkrokarna eller alldeles för mycket choklad och köra lite "yolo" och tänka lite: vad gör det om hundra år?
 
 Liknande (kategori lillgammalt så det förslår):
 
 
Livet och årstiderna
 
 

Frihet - livet