Grottstigen och första semesterdagen!

Klockan var strax efter 11 då jag hade parkerat på Smitingens parkering och knatade ner mot stranden. I väskan låg lite fika och en extra tröja som absolut inte behövdes, det var verkligen en av de första dagarna med sommarvärme! På stranden hade folk redan tagit plats, några krigare badade till och med. 
 
 
Jag följde dock "strandpromenaden" och gick i riktining mot klipporna och skogen. Jag knatade själv denna Lördag förmiddag, Mita som alltid är med mig annars då jag är ute och pinnar på är på sommarkollo i Umeå sedan en dryg vecka tillbaka, otroligt skönt med lite avlastning med tanke på att jag har jobbat en del på slutet, men jag saknar henne också! Jag tror faktiskt knappt att jag har gått i skogen utan hennes sällskap de senaste åtta åren. Det blir liksom inte riktigt samma sak att dra ut på vardagsäventyr utan att ha sin bästa kompis med sig! 
 
Jag har dock fått rapporter från svärföräldrarna om att Mita inte verkar känna någon större saknad eller hemlängtan, hon lever livets glada dagar såhär på sommarlovet; springer fritt och solar och badar och härjar runt med sin pipande anka, så inte går det någon nöd på henne inte! 
 
Det om detta! Jag följde i alla fall skyltarna mot grottstigen. 
 
 
Det är väldigt mysig skog den första biten och sedan börjar det slutta uppför ganska rejält. 
 
 
Uppe på toppen väntade en liten fikapaus, tyvärr gick solen i moln, men det var fortfarande varmt och utsikten där uppe är grym! 
 
 
Efter fikat knatade jag hemåt igen och landade på Smitingen när klockan närmade sig 12:30. Parkeringen hade då fyllts på rejält och fler och fler hade tagit plats på stranden. ÄNTLIGEN känns det som att vi har lite sommar! Hoppas det håller i sig!
 
 
Det blev dock inget strandhäng för mig denna dag, jag åkte och hämtade ut ett paket med en bok som kommit och sedan låg jag på balkongen och läste i stort sett resten av dagen och lyssnade på bakgrundmusik från stadsfesten inne i stan och båtarna som puttrade förbi. 
 
Helt klart en bra första semesterdag! 
 
Sommar - Vandra - semester - utomhus - vardagsäventyr