Semester!

Igår gick jag äntligen på semester! 
Jag känner nästan att jag förtjänar den lite extra i år, när jag galopperade ut från jobbporten igår så hade jag nämligen jobbat min andra sväng med 12 dagar på raken och haft två lediga dagar totalt sedan midsommar. Så Juli 2019 jobbades bort helt enkelt, men så kan det vara ibland och det har ändå känts som en helt okej sommar att jobba mycket med tanke på det molntäcke som har legat som ett lock över Västernorrland och skapat snudd på höstvibbar. Jag har inte fått någon riktig sommarkänsla än här uppe trots att vi snart är inne i slutet av Juli. 
 
Detta ändrades dock igår! Redan på förmiddagen tittade solen fram och då vi knatade iväg några kollegor för att äta Fredagslunch ute på stan var det riktig sommarvärme i luften! Vi satt nere på hamnkrogen vid nattviken och tittade på båtarna som hade lagt till nere i hamnen mitt i vår stad där förberedelserna inför stadsfesten var i full gång. 
 
Jag flexade ut vid 15 och gick hem och bytte om innan jag begav mig ut i vimlet på stan. Det är väldigt sällan man kan använda uttrycket "vimlet på stan" i Härnösand, men igår kryllade det faktiskt av folk som hade tagit sig ut i solen, det satt folk på bänkar och på solstolarna på torget och uteserveringarna var nästan fulla. Musiken var igång från stadsfestområdet och blandades med måsarnas konstanta skränande. Förtom att jag faktiskt inte alls gillar måsar egentligen (läs, hatar - min fågelfobi är nästan patetisk) så var det faktiskt riktigt somrigt och stämningsfullt! 
 
När sambon slutade jobbet köpte vi med oss mat och satte oss på bryggan nere vid hamnen och åt och tjuvlyssnade på när Miriam Bryant genrepade. Det strömmade till allt fler in mot stadsfestområdet och båtar och vattenskotrar puttrade förbi oss i hamnen.
Det blev en riktigt stämningsfull start på semestern faktiskt! 
 
Nu ligger fyra veckors frihet framför mig, den känslan! Jag inledde med att somna klockan 21:30 och att stiga upp klockan 05:45. Man skulle kunna tro att jag gått i pension snarare än på semester faktiskt. Jag hade verkligen tänkt starta den första lediga dagen med en sovmorgon, men kroppen verkar inte riktigt ha förstått att jag ine behöver hasa till arbetet idag. Man kan ju å andra sidan inte säga att jag sov bort den första semesterdagen i alla fall, jag ska faktiskt inleda med något så vansinnigt som att städa här hemma, detta har inte prioriterats alltför hårt under jobb-Juli, men då städningen är klar finns inga mer måsten på länge! 
 
För då är det sommarlov! 
 

Frihet - Sommar - semester