Midsommar i norrland!

Det är ju något speciellt över midsommar ändå, trots att vädret sällan (eller aldrig) är sådär ljuvligt somrigt som man skulle önska (och som man alltid ser i reklamen på tv) så är det ju liksom starten på den svenska sommaren! I alla fall här uppe i norr känns det som. Tiden runt midsommar är nog sommarens allra finaste; de sommargröna åkrarna och ängarna med inslag av de färgglada midsommarblomstren och så ljuset! Solen som knappt ens går ner här i norrland några veckor kring midsommar. 
 
Något som alltid gör mig nostalgisk och är förknippat med några av mina finaste sommarminnen är hästar på sommarbete! 
 
 
Att släppa hästarna på sommarbete var verkligen ett av de säkraste tecknen på att sommarlovet var på ingång. Som jag hållit på och dragit stängsel, burit vatten och sprutat på flygmedel under sommarloven! Ridit barbacka till sjön ch badat, eller varit ute sena, men ljusa kvällar i skogen och galoppera runt som om det inte fanns någon morgondag! Jaaa...frihetskänsla minst sagt! 
 
 
Så dessa sommarhästar blev det första som fastnade i kamerarullen då vi cruisade igenom sambons hemby på en liten sightseeing. 
 
 
Grusväg, landet och hundkex känns ju också helt klart väldigt midsomrigt! 
 
 
Ett besök på en badplats i byn innan vi styrde mot stugan. Det blev inget dopp just där, men ett obligatorisk midsommardopp i stugan blev det faktiskt innan vi drog igång firandet, inte behagligt, men helt klart uppfriskande! 
 
 
Vad jag kan minnas har jag adlrig tidigare haft tålamod att trixa ihop en hel midsommarkrants, men nu blev det av! 
 
 
Den blev både tight, spretig och ful, (barnen erböds min krants, men intresset var svalt, vilket jag förstår) men har man gjort en midsommarkrants så får man flina upp sig, för den ska fotas helt enkelt...
 
Firandet innehöll både traditionell sillunch, middag och lekar. 
Mita var med hela dagen och underhöll oss med sin pipande anka som hon aldrig tröttnar på...
 
 
På kvällskvisten, eller snarare framåt nattkröken så tog vi en liten tur genom stugbyn. 
Musik hördes från vissa stugor och några ungdomar dansade runt en raggarbil som körde klassiska sommarlåtar på maxad volym. 
 
 
Vid gick till badplatsen där jag fotade en båt. 
 
 
Och så skulle det brännas av ett par midnattskast med fiskespöt. 
Alltså det ljudet; det här svischet när man kastar iväg, det är ju ett av sommarens trivsammaste ljud helt klart! 
 
 
Det var midsommar 2019!
Nu kan vi säga att sommaren är här! 
 
Sommar - livet