Vardagsbetraktelser

Väckaren ringer klockan 04:15. Hasar mig upp, en snabb kaffe och borsta tänderna. Nere på busstationen sover en man på en bänk i en sovsäck. En vodkaflaska står bedvid en svart plastsäck med kläder. Det är sex minusgrader. Jag har min alldeles för tunna skinnjacka på mig, för att jag ska till Stockholm. Som om någon i Stockholm skulle bry sig om vad jag har på mig?! Fåfängan möter verkligheten där på busstationen. Minusgraderna, vodkaflaskan och skinnjackan. 
 
Hoppar på bussen och vidare på tåget. Rullar söderut genom Sverige, ser hur landskapen förändras. Via sociala medier (märk väl- ej väderleksrapport) hade jag fått uppfattningen att det var ganska vårigt söderut, därav skinnjackan. Men ack så fel jag hade. Det är vintrigt vitt hela vägen - och gråmulet, och graffitti vid perrongerna. 
 
(null)
 
Man får se så mycket av Sverige under en tågresa; åkrarna, gårdarna, lamporna i fönstren i lägenhetskomplexen, perrongerna med människor som alla är mitt ute i livet på väg någonstans. 
 
Det är ändå roligt att åka tåg, den där känslan av att få se något annat än bara sin egen lilla verklighet och vardagsbubbla för en stund. Det var bara ett möte över dagen, men ett miljöombyte livar ändå upp en vanlig Måndag och kan resultera i några enkla vardagsbetraktelser och sätta lite fart på inspirationen igen!
 
(null)
 
I helgen väntar årets andra vinterbröllopp! En vecka som började i söder och slutade i norr, helt klart uppfriskande i vardagslunken! 
 
Trevlig helg! 
 

vardag