Blåbärslördag!

Igår gav vi oss med Mita i spetsen ut på blåbärs och kantarelljakt! 
 
 
Både blåbär och kantareller lyste dock länge med sin frånvaro trots att vi sökte av både kring bäckar, hyggen och runtomkring en liten myr. Vi hade faktiskt i princip gett upp då vi sprang på ett guldställe! 
 
 
Nedanför en stenhäll i söderläge! Där fanns de blå små liven! 
 
 
En timmes intensivt plockande senare hade vi faktiskt en helt okej skörd! 
 
 
Bakning är inget som sker ofta i detta hushåll, men taggade av framgången på blåbärsfronten fick det bli en glutenfri blåbärspaj till efterätt! Det slår mig också varje gång jag väl bakar (typ 2 gånger per år) att jag faktiskt tycker att det är ganska kul, men ofta prioriteras meningsfulla saker som slösurfning på mobil och annat före... men jag ska banne mig försöka bättra mig på bakfronten!
 
 
Jag har ingen bild på slutresultatet så den får vi leva utan. Däremot var jag fortfarande hög på framgången av plockningen även imorse så jag slog till på en blåbärssmhootie också, denna hamnade på bild mest för att blå/lila är så snyggt mot träbordet. 
 
 
Just blåbärssmhootie är väl det jag brukar göra allra mest av blåbär, jag tycker att smaken blir helt annorlunda av egenplockade än de frysta från affären. 
 
Recept på denna är att mixa 2 dl blåbär, en liten banan, 2 dl fil, 2 dl mjölk och lite vaniljpulver och lite kokosflingor på toppen mest för att det ser coolt ut. 
 
 
Idag väntar tydligen gråväder och spöregn så planen är att dra till IKEA och köpa några tavelramar. Jag kan tänka mig att trängsel kommer bli ledordet för dagen. 
 
Trevlig helg! 
 
Helg - höst