Kyckling med oliver & soltorkade tomater!

Här kommer ett till recept som jag testat några gånger på slutet. Även detta faller (enligt mig) in under kategorin enkelt och gott! 
 
1 kg kyckling
2 dl vatten
3-4 dl matlagningsgrädde 
1,5 - 2 msk kycklingfond 
en liten burk soltorkade tomater i olja 
ca 20 svarta oliver 
nästan 1 tsk torkad rosmarin
nästan 1 tsk sambal oelek 
1 kruka basilika 
salt & peppar 
olivolja (eller smör) att steka i 
 
1. Bryn kyckligfileerna runt om i en stekpanna så att de får fin färg. Krydda med salt & peppar. 
2. Häll på vatten, matlagningsgrädde och fond. 
3. Skär avrunna soltorkade tomater i skivor och lägg ner i pannan. Tillsätt sambal oelek och rosmarin, låt puttra på svag värme under lock cirka 15-20 minuter. 
4. Blanda ner skivade oliver och hackad basilika (funkar även med basilikakrydda) 
 
Servera med ris, sallad och halverade tomater! Smakar lite som i Grekland! ;) 
 
Energi - Enkelt - Mat - vardag