Torsk i ugn med chiligrädde!

Jag är egentligen inte rätt person att tipsa om maträtter eftersom jag aldrig har varit en fena i köket direkt, däremot så har jag faktiskt försökt att rycka upp mig lite på senare år för att äta lite mer varierat, jag har beställt ett par kokböcker för inspiration och provar mig fram bland lite nya recept och faktiskt så har jag börjat tycka att det är lite roligt att laga mat trots allt!
 
Men vardagarna kantas sällan av inspiration och matlagningsglädje, då behövs verkligen det som är enkelt om jag ska få till det: 
 
 
 
800 gram potatis , 1 broccoli, 500 gram torsk, 1/2 tsk salt, 2 krm peppar, 2 dl matlagningsgrädde, 1 dl creme fraiche (jag körde 34%), 2 msk chilisås, 1 purjolök, lite smör att steka i. 
 
1. Sätt ugnen på 200 ° 
2. Koka potatis (skalad), lägg i broccoli mot slutet. 
3. Lägg den tinade torsken i en ungsfast form, salta & peppra. Vispa ihop matlagningsgrädde, creme fraice och chilisås och häll över fisken. Sätt in i ugn 15-20 minuter. 
4. Strimla purjolök och fräs mjuk i stekpanna. Toppa gratängen med purjolöken och servera med potatis och broccoli och eventuellt sallad. 
 
 
Det känns som att man behöver vara ett fotoproffs för att få torsk att se gott ut i bild, men om man bortser från den mindre smickrande mobilbilden: Det här är helt klart både enkelt och gött! 
 
Mat - tips - vardag