Livet känns ändå rätt snällt trots omvärldsoron!

Nu var det längesedan jag skrev något här och mycket har hänt sedan sist! 
Vår lilla familj har ju berikats med en liten solstråle! 
Samtidigt som mycket är nytt i tillvaron så känns det också som att så mycket bara har fallit på plats. Att det är såhär det ska vara liksom. Jag har tänkt många gånger att livet trots omvärldsoron ändå känns rätt snällt just nu på något sätt. 
 
 
Jag är föräldraledig och dagarna rullar på i ungefär i samma typ av lunk och jag har anpassat mig till den nya vardagen rätt bra tycker jag. Dock ska jag erkänna att jag lider lite brist på social kontakt med vuxna människor helt klart, men överlag har tillvaron de senaste månaderna känts rätt mysig och prestigelös på något sätt. Det blir mycket att bara ta dagarna som de kommer. Det känns ganska skönt att få en sån här "mitt i livet paus" och få lägga fokus på det som är viktigt på riktigt ett tag. 
 
På tal om brist på social kontakt med vuxna människor; coronakrisen har ju helt klart spätt på den känslan lite extra. Jag är ju i dagsläget knappast ensam om att känna mig lite isolerad. Just nu så är det i stort sett en promenad med barnvagn och hund utomhus om dagen som blir av. Resterande tid konsumerar jag tyvärr alldeles för mycket coronanyheter, så till den milda grad att jag i helgen tog en liten paus från sociala medier och bara fokuserade på att se det som visades på nyheterna. Stefan Löfvéns tal till nationen var något extra tycker jag, man inser att det är en väldigt speciell tid vi lever i och att det faktiskt gäller att ta ansvar nu och göra det man kan för att inte sprida smittan vidare. 
 
 
 
Kanske är det coronakrisen och den lilla isoleringen som fick mig att sätta mig ner och skriva igen. Jag tänker att det kanske kan vara fint med lite vardagligt käbbel och några bilder på knubbiga och gulliga bebishänder som en kontrast till allt elände. Kanske att jag kikar in lite oftare framöver igen och vardagsuppdaterar, lite kreativitet kan ju fakiskt vara bra att få utlopp för i dessa tider.
 
 
 
Något annat är att jag har fått ett ganska rejält "reumatiskt skov". 
Över en natt var det som att i prinicp alla leder i kroppen från tåleder till fingerleder bara svällde upp och blev stela. Av det jag läst mig till beror det mest troligt på amningshormoner. Läkaren jag pratade med var väldigt förstående, men jag kunde kanske inte räkna med att få en tid innan "det värsta med covid 19 lagt sig", vilket jag har full förståelse för, MEN! Jag har inte känt att jag haft några riktiga bloggämnen på slutet, men jag tror att jag kan ha hittat något som kan vara värt att skriva lite om framöver: 
 
Jag har länge varit lite inne på att testa det här med antiinflammatorisk kost, men inte tagit tag i att läsa på eller prova, nu har jag dock beställt hem två kokböcker och börjat lyssna på food pharmacy podden. Jag är ju allmänt rätt intresserad av vad kosten kan göra för vår hälsa och nu då jag ändå är inne i mitt "reumatiska skov" och antagligen inte kan ta så mycket läkemedel pga. amning, plus är lite isolerad i hemmet så känns ju tillfället faktiskt ganska ypperligt för att lägga tiden på att prova lite nya recept och kanske dela med mig av några av dem. Överlag har jag faktiskt lagat en del nya maträtter nu då jag varit hemma mycket, så kanske blir det en del tips på recept här framöver. 
 
 
 
Jag ska dock inte lova för mycket, lilleman aka. "broder tuck" tar ju en del av min tid och ingen dag är riktigt den andra lik, så jag får lägga ribban på väldigt "good enough" nuförtiden, men får jag feeling så kanske jag kör! 
 
Ha det fint och ta hand om er och varandra i dessa tider! 
 
livet